Forside www.vivit.dk
Sommertræf 11.-15. juli 2020

Walk 'n 'talk bibelstudie

Sommertræf på Topkær og i Gratiakirken
Søndag 12. juli 2020, Mads Høj Christiansen

Indtast "trehøje, Mols Bjerge" på google maps og følg rutebeskrivelsen. Find en parkeringsplads nær Trehøje på Mols.

Der er ikke en bestemt rute tilknyttet walk' n' talk bibelstudiet. Men læse de første par linjer til hvert punt og find et spot i naturen, som passer dertil. Hvor lang tid du bruger, og om du går ruten alene eller sammen med andre, bestemmer du selv.

1. Gå op på toppen af et højt sted. Fx op på toppen af en af højene. Stil dig og mærk vinden i dit ansigt og hør det suse i ørene. Kan du se, hvor vinden kommer fra .. ? Kan du se, hvor den er på vej hen?

Jesus siger: Det, der er født af kødet, er kød, og det, der er født af Ånden, er ånd. Du skal ikke undre dig over, at jeg sagde til dig: I må fødes på ny. Vinden blæser, hvorhen den vil, og du hører den suse, men du ved ikke, hvor den kommer fra, og hvor den farer hen. Sådan er det med enhver, som er født af Ånden. (Johannesevangeliet kap. 3)

- Hvad mon Jesus mener?

- Læs evt. sammenhængen i JOhannesevangeliet kap 3 (find det på din mobil, hvis du har den med, og hvis der er net).

 

2) På din vej videre vil I komme forbi træer. Gør et stop ved et af træerne. Betragt stammen, de mange forgreninger og overvej, hvor mange blade der rent faktisk er forbundet med én stor stamme.

Jesus siger: Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i migm og jeg i ham, han bærer megetn frugt; for skilt fra mig kan I slet intet gøre. (Johannesevangeliet kap. 15)

- Tal sammen om, hvad det betyder for dig, at du er en gren?

- Hvad betyder det for Jesus, at du er en gren?

- Hvad betyder det for fællesskabet, at du er en gren?

 

3) Gå videre. Betragt naturen, du er i. Hvor mange forskellige blade kan du se? Hvor mange forskellige farver kan du se? HVor mange forskellige dyr kan du se? Tænk over, hvor meget liv du står lige midt i.

Jesus siger: Se himlens fugle; de sår ikke og høster ikke og samler ikke i lade, og jeres himmelske fader give rdem føden. Er I ikke langt mere værd end de? Hvem af jer kan lægge en dag til sit liv ved at bekymre sig? Og hvorfor bekymrer I jer for klæder? Læg mærke til, hvodan liljer gror; de arbejder ikke og spinder ikke. Men jeg siger jer: End ikke Salomo i al sin pragt var klædt som en af dem. Klæder Gud ikke således markens græs, som står i dag og i morgen kastes i ovnen, hvor meget snarere så ikke jer? (Matthæusevangeliet kap. 6)

- Hvordan sørger Gud for dig?

- Hvordan kan det, Jesus siger, bruges til trøst og opmuntring?

Tilbage til prædiken-oversigtDen evangelisk-lutherske Frikirke.. post@vivit.dk