>> Forside >>Prædikener

Andagt 2021

Ugens andagt handler i ugerne fra påske til pinse om søndagens navn i påsketiden. I Danmark kalder vi søndagene med numre: 1., 2., 3. søndag efter påske osv. Men i den kristne kirke har man op igennem historien opkaldt søndagene ud fra bibelord, som blev brugt disse søndage. Det lever i mange kristne kirker i andre lande. – Så hvorfor ikke også hos os?

Uge 19: 10.-16. maj 2021

Uge 19: 6. søndag e. påske "Hør mig!" "Exaudi!" Salme 27,7

Hør mig! Exaudi!
Den kommende søndag kaldes i den kristne kirke for "Hør mig!" (latin: Exaudi!). Det er de to første ord i Davids Salme 27,7: "Hør mig, Herre, når jeg råber, vær mig nådig og svar mig!" 6. søndag e. påske

Jesus sagde i søndags, 5. søndag e. påske: "Den dag skal I bede i mit navn!" (Joh 16,26). Han har fremelsket bønnen med sine løfter. Derfor tør vi bede, ja, vi kan slet ikke lade være! Derfor beder vi til ham i hjertet i ugens løb og igen næste søndag i gudstjenesten. Vi stoler på Jesus Kristus, vor Herre og beder: Hør mig, Herre, når jeg råber, vær mig nådig og svar mig! (Sl 27,7).

Vi har jo ellers god grund til at tvivle, at tvivle på alt, hvad der kommer fra os selv. Også på vore egne bønner og krav. Men vi har en Far, som elsker os og tilgiver os vore synder for Kristi skyld. Vi har en far, som har lovet at bønhøre os i Jesu navn.

Det lærte jeg i søndags hos Jesus, da han sagde: "Faderen selv elsker jer, fordi I elsker mig og tror, at jeg er udgået fra Gud!" (Joh 16,27). Og jeg lærte det som barn og da jeg var ung af en af mine fædre i troen, nemlig Alfred, som boede i Bastemose på Nordlangeland. Han sagde ofte i sin bøn til Gud: "Bønnen kommer fra dig og går tilbage til dig!" Han bad med de ord, han fik af Gud i Bibelen. De ord gav ham vished. Derfor bad han.

Når vi beder "Hør mig!", siger vi det ikke som trodsige børn, der forstyrrer de voksne og presser sig ind i deres verden. Vi siger det til Gud, som sendte sin søn ind i vores verden. Vi beder, fordi Gud indbyder os, ligesom David gør i Salme 27. Jeg husker, at du siger: "I skal søge mit ansigt!" Herre, jeg søger dit ansigt, skjul ikke dit ansigt for mig; vis ikke din tjener bort i vrede; thi du er min hjælp. Forkast mig ikke, svigt mig ikke, min frelses Gud! (vers 8-9).

Så lad os bede med på Davids Salme 27 denne uge og igen på søndag: "Hør mig, Herre!"

LGJ

Idé til bibellæsning uge 19, 10.-16. maj 2021

Hør mig, Herre, når jeg råber, vær mig nådig og svar mig! (Sl 27,7)

Man. 10.5. Sl 79: Lad din barmhjertighed nå os hurtigt.
Tir. 11.5.: 2 Mosebog 19: I den tredje måned efter israelitterne var draget ud af Egypten
Ons. 12.5. 2 Mosebog 20: Gud talte alle disse ord
Tor. 13.5. ApG 1,1-14: I galilæiske mænd
Fre. 11.5. ApG 1,15-26: En af de mænd, som var sammen med os hele tiden ...
Lør. 15.5. Sl 27: Hør mig! = Exaudi (latin) er navnet på 6. søndag e påske
Søn. 16.5. Joh 15,26-16,4: Når Talsmanden kommer

Ugens bøn: Salme 27 og Fadervor

www.vivit.dk, post@vivit.dk