>> Forside >>Prædikener

Andagt 2021

Ugens andagt handler i ugerne fra påske til pinse om søndagens navn i påsketiden. I Danmark kalder vi søndagene med numre: 1., 2., 3. søndag efter påske osv. Men i den kristne kirke har man op igennem historien opkaldt søndagene ud fra bibelord, som blev brugt disse søndage. Det lever i mange kristne kirker i andre lande. – Så hvorfor ikke også hos os?

Uge 18: 3.-9. maj 2021

Bed!

Uge 18: 5. søndag e. påske "Bed!" "Rogate!" Joh 16,23

Den kommende søndag kalder man i den kristne kirke for "Bed!" "Så bed da!" Navnet kommer fra evangeliet, hvor Jesus lover: "Sandelig, sandelig siger jeg jer: Beder I Faderen om noget i mit navn, skal han give jer det. Indtil nu har I ikke bedt om noget i mit navn. Bed, og I skal få, så jeres glæde kan være fuldkommen." (Joh 16,23-24)

Bed til Faderen! Bed i Jesu navn! Og I skal få.

1) Bed til Faderen: Jesus har lært os om Gud som vor Fader. I kapitel 3,16: Således elskede Gud verden, at han gav sin søn, den enbårne. Og her i Johannes 16, at "Faderen selv elsker jer, fordi I elsker mig og tror, at jeg er udgået fra Faderen" (Joh 16,27). Derfor: Bed til Faderen!

2) Bed i Jesu navn: At bede i en andens navn betyder, at det er den anden person, som står inde for os. Det er på grund af ham, at vi beder. Det er på grund af ham, at vi må forvente at blive lyttet til. Og det er ham, som garanterer, at vi får det, vi beder om. Jesus døde for vore synder. På grund af ham, siger Faderen: Din synd er forladt! Derfor: Bed i Jesu navn!

3) Og I skal få: Den bøn, Jesus har lært os, er bønnen i hans navn. Og den bøn har han sammenfattet for os i "Fadervor". Her giver han os syv bønner, som dækker alt, hvad et menneske behøver. Så bed da!

Bed Fadervor! Bed i Jesu navn. Og Gud giver dig alt, hvad du beder om. Amen.

Idé til bibellæsning uge 18, 3.-9. maj 2021:

Evangeliets ord fortrænger mine tunge tanker og fylder hjertet med tro på Kristus!

3.5.: Sl 78: Vi syndede. Herren frelste os.
4.5.: 2 Mosebog 14: Vandringen gennem havet
5.5. 2 Mosebog 15: Jeg vil synge for Herren
6.5. 2 Mosebog 16: Menigheden gav ondt af sig
7.5. 2 Mosebog 17: Anklage mod Mosos
8.5. 2 Mosebog 18: Gæst i et fremmed land
9.5.: Joh 16,23b-28: Bed i Jesu navn

Ugens bøn: Salme 78 og Fadervor

www.vivit.dk, post@vivit.dk