Naboer og orkaner

I et nytårsbrev skrev nogle venner fra Sønderjylland om orkanens hærgen i hus og have i december. Men Gud ske tak var ingen kommet til skade. Og naboer var rykket sammen og havde fundet hinanden som aldrig før. At være uden strøm kan åbenbart drive naboer i armene på hinanden.

Der findes mange former for orkaner i et menneskeliv. Vi kan føle os ensomme og opleve livet som meningsløst. Vi kan lide tab, så vi mister orienteringen. Tab af livsværdier og moral. Tab af tro og håb. "Men vi har hinanden!" Det var også dronningens pointe i nytårstalen. Og hvor er det godt, når mennesker rykker tættere sammen. Alligevel er det ikke nok. Vi har brug for en ny og anderledes god nabo. Han hedder Jesus Kristus. Han giver nabohjælp i det uendelige. Han hjælper også, når orkanerne i vort liv medfører personskade hos os selv og i vore familier.

Lad os rykke tættere sammen i kvarteret, hvor vi bor. Og lad os rykke tættere sammen i kirken, hvor Jesus Kristus møder os som vor nabo og frelser. Han giver livsværdier med tro og håb, som ingen orkan kan tage fra os.