Tilbage til forsiden

Andagt

Min elskede søn

"Det er min elskede søn!" (Matt 3,17).

"Du er min elskede!" Nogle gange tager vi sådanne højtidelige ord i vor mund. Men de fleste gange nøjes vi med: "jeg elsker dig!" Og det er heller ikke ringe. Det er ikke ringe at have en at sige det til. Og det er ikke ringe, når det bliver sagt til os.

Vi forbinder som regel de tre små ord med kærestepar og nyforelskede. Men hvad forhindrer andre i at bruge disse ord? Hvorfor ikke blive ved at sige det, selv om du har holdt sølvbryllup? Hvis du er gift, har du jo lovet "at elske og ære indtil døden ..." Sig til din ægtefælle, at det er det, du vil. Hjælp hinanden til at sige det. Giv et knus, en blomst, måske en erantis fra forårshaven, en lille bemærkning ved aftensmaden eller i forbindelse med, at du ringer hjem: "Jeg elsker dig!" - Børn har brug for at høre de tre små ord og at mærke, at deres far og mor mener det. Og en far og mor glæder sig, når det kommer fra barnet. Det varmer ekstra, når det kommer sammen med et knus. Og mon ikke den, som er blevet alene, har brug for sådanne ord? Kender du ikke et menne­ske, som du kan sige det til i dag?

Jo, det forpligter. Men det bliver det jo kun endnu bedre af. Hvor er det vigtigt, at vi kendes ved hinanden og lader hinanden mærke kærligheden i form af nærhed, omsorg og hjælp i hverdagen. Men sam­tidig ved vi også godt, at vores og andres kærlighed kan rystes, og at den ophører en dag - når vi dør.

Vi har ikke nok i andres kærlighed. Vi behøver også Guds kærlighed. Men hvordan? Hvordan ved du, at du er elsket af din Skaber? Hvordan mærker du hans nærhed, omsorg og hjælp i hverdagen? Tag med til Jesu dåb: Dér sagde Gud Fader til Jesus: "Det er min elskede søn!" (Matt 3,17). Og han siger det til enhver, som bliver døbt og tror på Jesus: "Jeg elsker dig!" Du kan høre det om søndagen i kirken Det er ikke så ringe, at være omgivet af Guds kærlighed i Jesus Kristus. 

LGJ, www.vivit.dk. post@vivit.dk