Tilbage til forsiden

Andagt

Ligesom Menneskesønnen ...

Jesus kaldte dem til sig og sagde: "I ved, at folkenes fyrster undertrykker dem, og at stor­mæn­dene misbruger deres magt over dem. Sådan skal det ikke være blandt jer. Men den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener, og den, der vil være den første blandt jer, skal være jeres træl. Ligesom Menneske­sønnen er ikke kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.” Matthæus 20,26-28.

Jesus gjorde ikke forskel på de to apostle (Jakob og Johannes), der havde møvet sig forrest i flokken, og de andre 10, som blev vrede. De fik alle at vide, at de lige havde opført sig som stormændene, der misbruger deres magt.

Misbrug ikke din magt i menigheden! Sæt dig ikke over din bror. Men spørg, hvordan du kan tjene: tjene og ære dine forældre, tjene og ære et barn, tjene og ære en handicappet, tjene og ære en af de ældre, som ikke kan komme i kirke, tjene og ære en nabo, en på dit arbejde, en, som er syg eller ensom. Og ære Gud, din Fader i Himmelen.

Var det ikke, hvad Jesus gjorde? Jo. Og mere en det. Han siger jo: ”Menneskesønnen er ikke kommet for at lade sig tjene, men for selv at tjene og give sit liv som løsesum for mange.” - Løsesummen var den sum, der skulle betales, for at en skyldig blev købt fri.

Vi er bundet at synden og skylden. Men Jesus Kristus har betalt løsesummen ved at give sit liv for os ind i døden. Det er evangeliet. Det er frelsen. Det er evangeliet, som lyder bag os og giver styrke til at leve som kristne, uanset om det er i fangenskab for Kristi skyld, i ensomhed på arbejdspladsen, i en lille menighed som vores, eller i sygdom og under modgang. Her får vi nye kræfter til at tjene uden vrede og kritik af andre. Amen.

LGJ, www.vivit.dk. post@vivit.dk