Købmanden og perlen

Vi er alle på en måde købmænd. Vi leder efter noget smukt, som vi kan købe og eje. Vi ønsker liv og gode dage, en kæreste, børn, venner, ting og sager, ja mening i livet. De fleste "købmænd" er rastløse, fordi de aldrig bliver færdige med at lede. For glansen går som regel af det smukke, vi fandt. Og da jager vi videre gennem livet, indtil vi en dag ikke kan mere og i stedet må vente og håbe på, at det smukke og gode kommer til os.

Jesus sammenligner Himmeriget med en købmand, der søgte efter smukke perler. Men denne købmand fandt en dag perlen over alle andre perler. Det fik ham til at sælge alt, hvad han havde, for at købe og eje den. Nu var han ikke længere købmand. For han ejede den skønneste perle, som er til og vidste, at den ikke fandtes smukkere noget sted i verden.

Sådan er det med Himmeriget. Sådan er det med lykken. Den findes. En dag støder du på den - uventet - uden at du troede det muligt, at der var sådan en skøn perle til. Og du ser, at perlen giver dig mere, end du nogensinde har søgt efter. Du har fundet den eneste ene, som kan fylde dig liv med mening og håb: Jesus Kristus

Han er perlen. Han giver os mere, end vi kunne drømme om. Han giver ægte og vedvarende kærlighed, tryghed og håb. Ja, på en måde er han også selv købmanden, og du er perlen, som han eftersøger. Når han finder dig, siger han: "Du er min perle. Jeg vil give alt for at eje dig." Den dag er lykkens dag for et menneske!

Lignelsen om købmanden og perlen findes i Matthæus 13,45-56.