.

Tilbage til forsiden
www.vivit.dk/andagt

“Du kan, hvis du vil”

Jesus ynkedes over ham, rakte hånden ud, rørte ved ham og sagde: «Jeg vil, bliv ren!» Og straks forlod spedalskheden ham, og han blev ren. Markus 1,41-42.

"Du kan, hvis du vil!" Sådan hører vi det somme tider sagt. Og vi siger det også selv. I nogle situationer pas­ser det. Vi har evnen og mulighederne. Men vi har ikke viljen. Derfor bliver det ikke til noget.

Du kunne godt besøge en bekendt, som du ved er ensom. Men du gør det ikke. For du har ikke vilje til at sætte noget andet til side. - Du kunne godt tage en uddannelse. Men det ville betyde lavere indtægt i nogle år, og du vil ikke gå ned løn. Derfor bliver det ikke til noget. - Du kunne godt gå i kirke på søndag og sige Gud tak for, hvad han har givet dig i dit liv. Men du tror ikke, det gør dig rigere og gladere. Derfor bliver du hjemme. - Sådan afgøres meget af, om vi har vilje til det.

Der kom engang en spedalsk til Jesus. Han faldt på knæ og bad ham og sagde: “Hvis du vil, kan du gøre mig ren.” Jesus ynkedes over ham, rakte hånden ud, rørte ved ham og sagde: “Jeg vil, bliv ren!” Og straks forlod spedalskheden ham, og han blev ren (Markus 1,41-42). Den spedal­ske kunne ikke helbrede sig selv. Spedalskhed dengang svarer til AIDS eller cancer i dag. Her hjalp hans egen gode vilje ikke. Men Jesus havde både vilje og magt. Og han hjalp den elendige.

Når du er i en situation, som minder om den spe­dal­skes - bekymringer, håbløshed, skyld, sygdom - så har du samme mulighed, som han havde: Bed til Jesus Kristus. Han kan og vil hjælpe dig. Han ved, hvad du behøver. Han har ikke mistet overblikket. Hans vilje med dig og med alle andre er dette: At du må være hans både nu og altid.

LGJ, www.vivit.dk. post@vivit.dk