Jul før tiden?

Julen begynder for mange allerede i november. Jul på skoler og plejehjem; jul på gader og i butikker; julemesse i byen. Det kan alt sammen være festligt og godt. Men det sker i så god tid, at mange ikke orker at "jule" mere, når vi kommer tæt ind under jul. Hvem gider at gå til julefrokost 3. juledag? Og hvem skal på juleudstilling 28. december? Da har dekoratørerne allerede fjernet sporene fra julen og erstattet dem med sjove hatte og nytårs-serpentiner.

Vi lever i en tid, hvor meget sker før tiden med det resultat, at vi ikke rigtigt får fat i virkeligheden. På en måde har vi så travlt med at opleve, at vi ikke får tid til at leve. F.eks. når man tager forskud på sex, før man har lovet hinanden kærlighed for livet. Eller når man tager forskud på forbrugsgoder og vil opleve velstand på lånte midler. Vi skal nå så meget, at vi næsten ikke når at leve. - Hvorfor finder du dig i det? Hvorfor ikke gøre noget ved det?

Der er faktisk råd for alle os, som ikke kan vente: Indfør en adventstid - en ventetid. Lad forventningen få tid og plads i dit liv. Vær bevidst omkring det at vente. Ventetid kan være noget smukt og godt. Den kan give tid til samvær og fællesskab. Den kan give mulighed for at forberede og gøre klar både til at tage imod den, du elsker, og til at tage imod den virkelige julegave: Jesus Kristus.

I kirken kommer advent før jul, og advent varer faktisk 4 uger. Derfor har du god tid - så god tid, at du kan nå at sætte dig stille på en kirkebænk og synge med på en salme. Lad bønnen i kirken blive din. Lad Guds ord fra prædikestolen tage dig med ind i fællesskab med Ham, som gav dig livet, og som alene gør det muligt at leve det i tryghed og med håb.