Indhentet af fortiden

Vi taler om at blive "indhentet af fortiden". Som regel betyder det noget negativt, nemlig at det, vi tidligere har gjort, forfølger os og ødelægger livet for os.

Men man kan også blive indhentet af fortiden på en positiv måde. Du har måske fået et stort problem og ved ikke, hvordan du skal klare det alene. Men da dukker en gammel ven op og siger: "Jeg lovede at komme." Du havde glemt det, men han huskede på dig. Du er blevet indhentet af fortiden. Nu klarer du det, som ellers så umuligt ud.

Sådan er det at blive konfirmeret. Du er 14 år. Livet er spændende, men du mærker også, at det kan blive meget vanskeligt at leve og være til. Følelsen af at være alene og skulle klare alt selv kan næsten tage pusten fra dig.

Da står en mand fra fortiden hos dig og siger: "Jeg lovede at komme!" Det er din Herre Jesus Kristus. Da du blev døbt, lovede han at være din Herre og Frelser for resten af livet. Måske har du glemt ham, men han har ikke glemt dig. Tværtimod har han holdt dig i live hver en dag. Og nu træder han frem og tilbyder sig. Du er indhentet af alt det, han lovede dig i dåben. Det er i dag, du kan blive bekræftet i, at du har en Herre og Frelser. Sig "Ja!" til ham!

En kristen har en fortid, som kan bære igennem nutiden og helt ind i evigheden. Vores fortid er først og fremmest, at Jesus Kristus døde for vore synder og opstod af graven. Han lever. Det giver håb for dagen i dag, og for evigheden.