Tilbage til forsiden

Andagt

Husk på …

Husk på Kristus Jesus, opstået fra de døde, af Davids slægt, ifølge mit evangelium! 2 Timotheusbrev 2,8.

Hver morgen er der noget, du skal huske: fx hvad tid du skal møde på arbejdet, hvad der blev aftalt i går, forberedelsen til timerne i skolen, aftalen med en ven i aften. Husk det! For er du ligeglad med at passe dit arbejde og alle private aftaler, taber du din uddannelse på gulvet, mister dit arbejde og indtægt, og andre mennesker vil holde op med at regne med dig.

Apostlen Paulus skriver til sin ven og medarbejder gennem mange år. Og ordene falder ikke længe før Paulus dør som martyr i Rom. ”Husk!” Paulus nævner ikke det med at gå på arbejde. Heller ikke at Timoteus skal holde sine private aftaler, så andre kan regne med ham. Han siger derimod: ”Husk på Kristus Jesus, opstået fra de døde, af Davids slægt, ifølge mit evangelium!” - Det er det vigtigste. Her sammenfattes hele den kristne tro:

1. Husk Kristus Jesus, opstået fra de døde! Du kender ham, som er opstået fra de døde. Husk på ham! Det er afgørende, når du skal dø. Men det er også afgørende for din dag i dag: For du er i dåben opstået med ham til at leve med ham og for ham. Husk ham!

2. Husk på Kristus Jesus, af Davids slægt! Jesus er Guds Søn, som blev menneske. Han har forenet sig med os i kød og blod, så han kender os og forstår os. Og han blev født i Davids slægt sådan som Gud havde lovet. Gud holdt, hvad han skrevet i sin ”kaldender”: Da tiden var inde, sendte han sin søn.

Hvis det er vigtigt, at vi holder, hvad vi lover andre, så er det endnu vigtige, at vi holder os til det, Gud har lovet os i evangeliet om Jesus Kristus! Husk på Kristus Jesus!

LGJ, www.vivit.dk. post@vivit.dk